Produkter
Opskrifter
PRODUKTER
Alle produkter
Nødder
Tørrede frugter & bær
Blandede poser
Kerner & frø
Økologi
OPSKRIFTER
Alle opskrifter
Morgenmad
Frokost & hovedret
Salat
Snacks
Bagning
Søde sager
Morgenmadsinspiration
Madpakkeinspiration
Juleinspiration
OM OS
Om Earth Control
Nøje udvalgte råvarer
KONTAKT
Kontakt os
Cookies og GDPR
Konkurrencebetingelser
DK
DK
SE
FI
Krydret gulerodskage med æble & valnødder
Søde Sager
>60 min
Serveringer: 8
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kage
150 g mandelmel
125 g speltmel
2 tsk bagepulver
1½ tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
½ tsk salt
3 æg
3 gulerødder
1 æble
75 g valnødder
75 g neutral olie, fx solsikkeolie
100 g sukker
Vaniljecreme
150 g flødeost
50 g skyr
skal fra 1 øko citron
2-4 spsk ahornsirup eller honning
½ tsk ren vaniljepulver
Pynt
25 g finthakkede valnødder
Bland mandelmel, speltmel, bagepulver, stødt kanel, stødt ingefær og salt sammen i en skål.
Riv gulerødder og æble på den grove side af et rivejern.
Hak valnødderne groft.
Rør æg, olie og sukker sammen, og bland det med de tørre ingredienser og valnødderne.
Rør dejen godt sammen, og tilsæt reven gulerod og æble.
Når dejen er ensartet, hældes den i en springform beklædt med bagepapir, Ø 22 cm.
Bag kagen i ovnen ved 180 grader i cirka 45 minutter, eller til den er gennembagt.
Rør alle ingredienserne til cremen sammen og smag til med mere sirup eller honning, alt efter hvor sød du ønsker cremen.
Fordel cremen over den afkølede kage og pynt med finthakkede valnødder.
Opbevar kagen på køl, indtil den skal serveres.
Kagen holder sig fugtig og god i ca. 2 dage.
Ingredienser
Kage
150 g mandelmel
125 g speltmel
2 tsk bagepulver
1½ tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
½ tsk salt
3 æg
3 gulerødder
1 æble
75 g valnødder
75 g neutral olie, fx solsikkeolie
100 g sukker
Vaniljecreme
150 g flødeost
50 g skyr
skal fra 1 øko citron
2-4 spsk ahornsirup eller honning
½ tsk ren vaniljepulver
Pynt
25 g finthakkede valnødder
Fremgangsmåde
Bland mandelmel, speltmel, bagepulver, stødt kanel, stødt ingefær og salt sammen i en skål.
Riv gulerødder og æble på den grove side af et rivejern.
Hak valnødderne groft.
Rør æg, olie og sukker sammen, og bland det med de tørre ingredienser og valnødderne.
Rør dejen godt sammen, og tilsæt reven gulerod og æble.
Når dejen er ensartet, hældes den i en springform beklædt med bagepapir, Ø 22 cm.
Bag kagen i ovnen ved 180 grader i cirka 45 minutter, eller til den er gennembagt.
Rør alle ingredienserne til cremen sammen og smag til med mere sirup eller honning, alt efter hvor sød du ønsker cremen.
Fordel cremen over den afkølede kage og pynt med finthakkede valnødder.
Opbevar kagen på køl, indtil den skal serveres.
Kagen holder sig fugtig og god i ca. 2 dage.
Lignende opskrifter
Valnøddeboller med ølandshvedemel og manitoba mel
Glutenfri muffins med nødder
Glutenfri nøddeboller med tranebær og græskarkerner.
Opskrift på madpakke-boller
Vis flere opskrifter
Hvad leder du efter?
Produkter (
)
Opskrifter (
)
Indhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent